De Week van het geld in Nieuwegein

Tijdens de Week van het geld zijn er van 11 tot 15 maart voor jong en oud in Nieuwegein allerlei leuke en leerzame activiteiten rondom geld te doen. Van een jongerendebat in DE KOM over omgaan met geld en gastlessen over geldcriminaliteit tot een workshop crowdfunding en tips en tricks voor je belastingaangifte. Meedoen aan de activiteiten is gratis. Kijk op deze website voor het hele programma.

Week van het Geld

Waarom de Week van het geld?
Hoe mooi zou het zijn als alle inwoners van Nieuwegein kunnen leven zonder armoede. En dat kinderen opgroeien met gelijke kansen en kunnen meedoen aan de samenleving. Wethouder Guido Bamberg: “Goed leren omgaan met geld is belangrijk. Als kinderen dit jong leren, dan legt dat de basis voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Tijdens de Week van het geld staan we daarom stil bij deze keuzes en hoe je met financiële verleidingen om kan gaan.”

In de Week van het geld is er daarom vooral aandacht voor jongeren met gastlessen van bankdirecteuren en politie op het voortgezet onderwijs en lespakketten op basisscholen. Het thema is dit jaar ‘Hoe ben jij geld de baas?’ Hoe kan je omgaan met de verleidingen van geld en ben je daar weerbaar voor? Want geldcriminaliteit ligt op de loer en kan negatieve gevolgen hebben voor de rest van je leven.

Opening met jongerendebat
Het is belangrijk dat jongeren al vroeg bewust worden gemaakt in het omgaan met geld en weerbaar zijn voor de verleidingen. De opening van de Week van het geld is in DE KOM met een jongerendebat. Leerlingen van het Oosterlicht College en het Anna van Rijn College gaan met elkaar in debat over omgaan met geld. Ze krijgen tijdens dit debat het podium om hun stem te laten horen over omgaan met geld, schulden, armoede, financiële verleidingen én gelijke kansen. Na afloop geven zij burgemeester Marijke van Beukering en wethouder Guido Bamberg adviezen over wat zij als jongeren nodig hebben om financieel zelfstandig te zijn en hoe de gemeente hen hierin kan ondersteunen.

Activiteiten in Nieuwegein
Inwoners kunnen deze week gratis meedoen aan allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld een workshop crowdfunding en wat je als Stadspashouder (nog meer) kunt doen met je Stadspas. Speciaal voor jongeren is er Moneypoly, een interactief spel over geldzaken. Het volledige programma staat hier.  Daar is nog meer informatie te vinden, zoals hulp en ondersteuning bij geldzaken en informatie over geldcriminaliteit.

De Week van het geld
De Week van het geld is een landelijk initiatief van Wijzer in geldzaken. De gemeente Nieuwegein organiseert deze week samen met bibliotheek De tweede verdieping, Stichting Balans, Movactor, Sante Partners, het Vrijwilligershuis, 4YOUth, de (middelbare) scholen en andere samenwerkingspartners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk